Frp-er har anmeldt partifeller for voldtekt

En kvinne med et tillitsverv i Fremskrittspartiet har anmeldt to mannlige partifeller for voldtekt, melder NRK. De to mennene stiller seg uforstående til anklagene.

Publisert: Publisert:

Verken Siv Jensen eller resten av Frp-ledelsen er informert om voldtektsanmeldelsen. Foto: NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over syv år gammel

OSLO: Voldtekten skal ha skjedd etter et partiarrangement i begynnelsen av august. Kvinnen ble avhørt fredag i forrige uke, og anmeldelsen ble levert onsdag.

– Det er vanlig at voldtektsofre ikke anmelder en voldtekt med en gang. Det er ofte en prosess man vil gjennom, man ønsker ofte å takle det selv uten å involvere det offentlige, og i denne saken er det snakk om en fornærmet som har en sterk lojalitet til partiet. Det har også vært en grunn til at hun ikke har ønsket å anmelde saken på et tidligere tidspunkt, sier kvinnens bistandsadvokat, Hege Salomon.

– Ikke ivaretatt

Ifølge NRK mener kvinnen at hun ikke er blitt ivaretatt av partiledelsen. Hun skal ha tatt kontakt med Siv Jensen valgnatta og stortingskandidat Aina Stenersen 28. august.

– Etter de opplysningene jeg har, har hun har ikke fått noen tilbakemelding på sine skriftlige henvendelser til disse to. Hun føler at hun ikke er blitt ivaretatt på en god nok måte av de to kvinnene som hun har valgt å betro seg til i denne vanskelige situasjonen, sier Salomon.

Jensen ikke informert

Per Arne Olsen, som er leder av organisasjonsutvalget i Frp, sier at eposten fra kvinnen aldri kom fram til Siv Jensen.

– Hun har svart på en massehenvendelse. Det sendes ut mange av disse i partilederens navn gjennom valgkampen, og hun har svart på en slik henvendelse, som det står at man ikke skal svare på. Det er altså ikke Siv Jensens mail hun har henvendt seg til. Det har jeg forklart vedkommende, og det hadde hun forståelse for, sier Olsen til NRK.

Aina Stenersen bekrefter at hun fikk en Facebook-melding fra kvinnen.

– Jeg fikk en melding midt på natten på Facebook. Neste morgen tok jeg en utskrift av det og ga alt til organisasjonsutvalget. Jeg har fulgt interne retningslinjer og ga det til dem som har erfaring med å håndtere slike saker, sier Stenersen tilVG. Hun vil ikke svare på om hun svarte kvinnen på Facebook-meldingen.

Per Arne Olsen opplyser at verken Siv Jensen eller resten av partiledelsen er informert om anmeldelsen. Olsen sier at det er han som har ansvaret for å håndtere saken, i tråd med Frps retningslinjer.

Avviser

Kari Janne Lid, som leder avsnittet for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, bekrefter at de mottok anmeldelsen onsdag.

– Dette er et forhold noe tilbake i tid. Vi er i den innledende fasen av etterforskningen og vil av den grunn ikke gi noen ytterligere kommentarer eller informasjon på det nåværende tidspunkt, sier Lid.

De to mennene avviser at de har voldtatt kvinnen.

«Jeg stiller meg helt uforstående til anklagen, men ønsker å samarbeide 100 % med politiet så vi kan få saken ut av verden», skriver den ene i en epost til NRK.

Advokaten til den andre mannen som er anmeldt, opplyser han ikke er kjent med at hans klient er anmeldt for noe, og avviser at en voldtekt har funnet sted.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.