Solbergs Facebook-innlegg fjernet av nettgiganten

Etter Aftenpostens forsidekritikk av Facebooks bildesensur delte statsminister Erna Solberg (H) det ikoniske krigsbildet fra Vietnam-krigen. Nå har nettsamfunnet fjernet bildet.

Publisert:

tb5fe9fe.jpg

  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Det er Facebook som har fjernet bildet fra statsministerens konto. Vi må nå se på hva vi kan gjøre med det. Facebook kan ikke fortsette med å sensurere verdenshistorien, sier statssekretær Sigbjørn Aanes til NTB.

Fredagens Aftenposten-forside er dekket med Nick Uts ikoniske bildet fra Vietnamkrigen av Kim Phuc. Facebook-logoen er der Aftenposten-logoen normalt pryder avisen. Over hele fronten står det med store bokstaver: «Dear Mark Zuckerberg».

— Her ser vi et bilde som har vært med på å forme verdenshistorien. Et bilde av et vettskremt barn som flykter fra krig. Jeg setter pris på arbeidet Facebook og andre medier gjør for å stoppe bilder og innhold som viser overgrep og vold. Det er viktig at vi alle bidrar til å bekjempe vold og overgrep mot barn, skrev statsminister Erna Solberg (H) på sin Facebook-profil ifølge Dagens Næringsliv.

— Men Facebook tråkker feil når de sensurerer slike bilder. Det bidrar til å bremse ytringsfriheten, la hun til.

Etter noen timer ble både bildet og innlegget fjernet mens Solberg var på flyreise til Trondheim.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.