OSLO: All mobiltrafikk blir registrert på 2G— og 3G-baser i området ved Østensjø, enten det er telefonsamtaler, SMS eller datatrafikk, opplyser Torstein Olsen, direktør i Post- og teletilsynet, til VG.

På basestasjonene blir det loggført både avsender, mottaker, dato og klokkeslett ved SMS og telefonsamtaler. Men en gjerningsmann vil også kunne spores uten å ha brukt sin mobiltelefon aktivt. Så lenge han har hatt telefonen på på det aktuelle tidspunktet, kan dette bidra til viktig informasjon for politiet.

– Det er ikke et eneste område i sentrale strøk som ikke fanger opp aktivitet fra mobilen, sier Olsen.

Ifølge Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, er gjennomgangen av datatrafikken svært viktig for saken.

– Vi har satt mye ressurser på dette. Det er ingeniører ved Kripos som jobber med telefonen til Sigrid i håp om at det ligger informasjon i den som kan hjelpe oss videre. At det kan ligge informasjon i telefonen om bevegelser, er selvfølgelig noe vi jobber med, sier hun til VG.

Den forsvunnede 16-åringens mobiltelefon ble funnet ved en barnehage bare noen hundre meter unna hjemmet hennes natt til søndag forrige uke.