– Märthas foreldre er glad i meg, og jeg er glad i dem. De er fantastiske, de har så gode sjeler. Jeg er så glad for det, sa Durek noen timer tidligere under en direktesending på sin egen Instagram-profil , hvor han kaller seg Shaman Durek.

– Jeg har fått så mye kjærlighet fra hennes familie, og hun har fått så mye kjærlighet fra min familie, sier han.

Har ikke møtt kongeparet

Da han landet på Oslo Gardermoen like før klokken 13.30 tirsdag ettermiddag, innrømmet han at han ennå ikke har møtt kongeparet, men at han gleder seg.

Verrett ble møtt av et stort pressekorps på flyplassen, men svarte kort på alle spørsmål, og hastet inn i heisen med sine to nieser mens han pratet i mobilen.

Han vil imidlertid ikke svare på om han skal møte kongefamilien under oppholdet i Norge, men røper at han skal feire 17. mai sammen med prinsessen i Oslo.

Han ble videre spurt om hva han synes om kritikken som har vært rettet mot ham.

– Når folk ikke forstår visse ting, så er det normalt å være kritisk. Det skjer fordi folk er redde. Det er normalt å være beskyttende. Det ligger i menneskets natur, sa han til VG.

– Ingen vet hva vi føler

– Jeg elsker Märtha. Hun er det mest fantastiske, vakreste menneske på jorden. Ingen vet hva vi føler. Ingen kan vite hva andre mennesker føler.

Verrett og niesene hans ble hentet av prinsesse Märtha Louise selv utenfor flyplassen.

Verrett har tidligere fortalt at bestemoren hans er født i Fredrikstad, og at morens familie bor i Oslo.

– Det blir fantastisk å komme til Fredrikstad, og «connecte» med den lille byen.

Dette er første gang han selv er i Norge.

Utsolgte foredrag

Søndag ble det kjent at 47 år gamle prinsesse Märtha Louise er kjæreste med den tre år yngre Durek Verrett. Han bor og jobber i Los Angeles og er markedsført som kjendisenes sjaman.

Denne uken starter rekken av forestillinger og offentlige workshops som paret skal holde sammen. Foredragsturneen «Princess and Shaman» besøker København, Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Forestillingene i Oslo og Fredrikstad ble utsolgt tirsdag formiddag, skriver Nettavisen.

Skaper reaksjoner

I Tromsø har billettsalget imidlertid gått trått. Siden billettene ble lagt ut i starten av april, var kun 13 billetter solgt ved midnatt, natt til mandag. Mandag ble antall solgte billetter doblet til 29 billetter, skriver VG.

Sjamanen Durek og aktiviteten hans er omstridt. Blant annet har opptredenen i Stavanger, som skal være i St. Petri-kirken, skapt reaksjoner fordi man åpner for nyreligiøsitet i kirken. Veirett hevder blant annet at han kan snu atomer og redusere alder.

Les også: