Hollande: Ingen tid å miste i kampen mot IS

Paris (NTB-AFP): Frankrikes president oppfordret til en global respons mot opprørerne i Den islamske staten (IS) da han åpnet en internasjonal konferanse om hvordan ekstremistgruppen skal bekjempes.

Publisert
  • NTB

IS utgjør en «global trussel som behøver en global respons», sa president François Hollande på Paris-konferansen mandag.

— Det er ingen tid å miste, la presidenten til.

Representanter fra over tjue land deltar i samtalene hvor målet er å legge en strategi for hvordan ekstremistgruppen, som har tatt kontroll over deler av Nord-Irak og områder i Syria, skal bekjempes. Hollande oppfordret også til å gi full støtte til de moderate opprørerne i Syria i kampen mot IS.

USAs president Barack Obama har nylig lagt fram en strategi som inkluderer luftangrep i Syria og utvidede operasjoner i Irak, der amerikanske fly har gjennomført mer enn 160 luftangrep siden tidlig i august.

Utenriksminister John Kerry, som i forkant av møtet i Paris har vært i Midtøsten for å forsøke å samle støtte til den USA-ledede koalisjonen mot opprørerne, sa til nyhetskanalen CBS søndag at det er allierte land som er villige til å delta sammen med USA i luftangrepene. (©NTB)

Publisert