Nord-Korea: - Prøvesprengte i selvforsvar mot USA

Seoul (NTB-Reuters): Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at onsdagens prøvesprengning var selvforsvar mot USAs trussel om atomkrig.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Prøvesprengningen av hydrogenbomben var i selvforsvar for å sikre fred på den koreanske halvøya og regional sikkerhet fra faren for atomkrig forårsaket av USA-ledede imperialister, sier Kim Jong-un søndag ifølge landets offisielle nyhetsbyrå, KCNA.

Det var onsdag at Nord-Korea kunngjorde at landet har testet en hydrogenbombe. Påstanden er blitt avvist av etterretningskilder i flere land, som mener det trolig var snakk om en atombombe.

Nord-Koreas leder understreker at prøvesprengning er en suveren stats legitime rett, og en handling som ikke kan kritiseres. Uttalelsene er i tråd med andre kommentarer fra myndighetene de siste dagene som legger vekt på selvforsvar, men dette er første gang Nord-Koreas leder uttaler seg etter den kjernefysiske prøvesprengningen.

USA hevder å ikke ha plassert atomvåpen i Sør-Korea, men har de siste dagene vært i samtaler med Sør-Korea om å stasjonere strategiske våpen sør for grensa, som kan inkludere bombefly med kjernefysisk kapasitet og en atomdrevet ubåt. Fredag skrudde Sør-Korea på de mye omtalte propagandahøyttalerne ved grensen til Nord-Korea. (©NTB)

Publisert: