Gutt (16) sendte trusselmeldinger mot skoler for å få en fridag

Mosjøen (NTB): 16-åringen som fremsatte trusler mot videregående skoler i Mo i Rana onsdag, har forklart at han framsatte truslene for å få en fridag fra skolen.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

16-åringen er siktet for å ha lagt ut flere meldinger på mobilappen Jodel med truende innhold — noe som førte til at flere tusen elever ble evakuert i Mosjøen og i Mo i Rana. 16-åringen ble avhørt av politiet torsdag kveld, opplyser Nordland politidistrikt.

— Han har i avhør erkjent delvis straffskyld i henhold til siktelsen. Han har oppgitt som motiv at han ville ha en fridag fra skolen og at han fikk ideen til dette etter tilsvarende hendelse i Mosjøen, sier politiadvokat Joachim Nymann.

I etterkant av episoden ble det lagt ut nye meldinger på Jodel, hvor det ble påstått at politiet hadde feil gjerningsmann i den første saken og at det skulle «bli helvete» likevel.

Fredag pågrep og siktet politiet en mann i 20-årene for dette forholdet, og politiet opplyser at mannen skal avhøres senere.

— Vi går ut med dette for at folk skal føle seg trygge, både med hensyn til at gjerningsperson er funnet og at det ikke var noen voldshandling planlagt mot skolene, sier etterforskningsleder ved Mosjøen politistasjon, Snorre Bogfjellmo. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.