Familiefar fra Nord-Norge siktet etter retur fra Syria

Oslo (NTB): En mann fra Nord-Norge er siktet for frihetsberøvelse etter at familien med fem barn kom hjem fra Syria i helgen.

Publisert Publisert
  • NTB

Lørdag landet fembarnsfamilien på Gardermoen etter å ha vært i krigsherjede Syria i omtrent en måned. Lensmannen i kommunen familien kommer fra, forteller til avisa Nordlys at norske myndigheter har jobbet for å få familien hjem etter at de ble meldt savnet av pårørende.

Moren skal ifølge avisa ha trodd at de skulle på ferietur til Tyrkia, men familien skal ha dratt over grensen til Syria.

Etter at de landet hjemme i Norge, er mannen tatt hånd om av politiet, mens moren og barna er på sykehus. Lensmannen ønsker ikke at det kommer fram hvor i Nord-Norge familien kommer fra.

Faren i familien er islamist, ifølge Dagbladet. Men det er usikkert om han har eller hadde til hensikt å slutte seg til en av islamistgruppene i Syria, Den islamske staten (IS) eller Al-Nusra.

Norsk politi og Utenriksdepartementet (UD) har jobbet med saken, men kunne ikke sende mannskaper til Syria. Familien med fem mindreårige barn krysset selv grensen mellom Syria og Tyrkia på vei hjem til Norge. (©NTB)

Publisert