Toller døde trolig i fall

Kopervik (NTB): En 55 år gammel toller døde søndag kveld under en tollkontroll om bord på en færøysk båt som lå til kai på Karmøy i Rogaland. Trolig er det snakk om en fallulykke.

Publisert
  • NTB

Politiet fikk melding om saken via AMK klokka 22.50 søndag kveld. Tolleren fra Karmøy ble erklært død klokka 23.31. Det er ikke mistanke om noe kriminelt.

— Den døde har skader som tyder på at han har falt ned i et rom med lavt oksygeninnhold, opplyser politioverbetjent Tron Kristiansen ved Karmøy lensmannskontor. Saken etterforskes foreløpig som en ulykke, men politiet vil avvente obduksjonsrapporten før en endelig konklusjon trekkes. Den døde skal obduseres tirsdag.

Skipet, MS Heidi, er registrert på Færøyene, men har ifølge politiet litauisk eller russisk mannskap. Tolleren arbeidet i båten sammen med to andre kolleger, men var ikke sammen med dem da hendelsen inntraff.

Krimteknikere var natt til mandag om bord i båten, mens de to øvrige tollerne og mannskapet på tolv ble avhørt ved Karmøy lensmannskontor, får NTB opplyst. Arbeidstilsynet er koblet inn i saken. (©NTB)

Publisert