Statsministeren signerer nytt partnerskap mot mobbing

Oslo (NTB): Tolv organisasjoner i skole og barnehage signerte sammen med regjeringen et nytt partnerskap mot mobbing fredag.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Vi i regjeringen er kjempeopptatt av at dere skal lære mer, for det trenger vi i barndommen. Men det er vanskelig å lære hvis du har en klump i magen fordi du er redd for hva som skal skje i skolegården eller fordi du ikke har noen venner, sa statsminister Erna Solberg i talen sin til elevene på Marienlyst skole i Oslo fredag.

Partnerskapet erstatter det tidligere manifest mot mobbing som omfattet perioden 2011-2015. — Jeg er veldig glad for at så mange organisasjoner ønsker å stå sammen med oss i kampen mot mobbing. Vi kan ikke få til endring i barnehage og skole uten at de voksne som møter barn hver dag er med, sier Solberg.

Med partnerskapet forplikter organisasjonene seg til felles tiltak og tiltak i den enkelte organisasjon. Partnerne skal blant annet bidra til å utvikle kompetanse lokalt om virkemidler for å forebygge, avdekke og bekjempe mobbing og krenkelser, spre informasjon og bygge lokale nettverk.

Partnerne i det nye partnerskapet er Sametinget, Utdanningsforbundet, Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Foreldreutvalget for barnehagen, Fagforbundet, KS, Skolenes landsforbund, Skolelederforbundet, Elevorganisasjonen, Norsk Lektorlag, Private Barnehagers Landsforbund og Kristne Friskolers Forbund på vegne av friskoleorganisasjonene. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.