Arbeidsministeren vil ta makt fra LO

Oslo (NTB): Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) bekrefter nå at han vil foreslå å frata de store fagforbundene retten til å legge ned veto mot turnuser som bryter med arbeidsmiljøloven.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Overfor VG bekrefter statsråden at han ønsker å flytte makt fra de store organisasjonene sentralt ned til klubbene i den enkelte bedrift når det kommer til omstridte arbeidstidsbestemmelser.

I dag gir fagbevegelsen dispensasjon fra ordninger som bryter med arbeidstidsbegrensningene i arbeidsmiljøloven. I forslaget til en rekke omstridte lovendringer som skal fremmes for Stortinget, er vetoretten flyttet fra de sentrale fagforeningene til de tillitsvalgte og ansatte på den enkelte arbeidsplass.

— Vi er i siste fase av vår vurdering når det gjelder sakene, men vi har rukket å konkludere på ett av punktene, bekrefter Eriksson.

Han legger ikke skjul på at det vil frata LO makt å overlate til lokale klubber og bedriftsledelser å bli enige om arbeidstid. De varslede endringene har allerede vakt kraftige reaksjoner, ikke bare i LO, men også i de andre store hovedorganisasjonene.

Venstre vil mest sannsynlig sikre flertall i Stortinget for de omstridte forslagene. (©NTB)

Publisert: