Sentral demokrat støtter Clinton

Washington (NTB-AP): Den amerikanske senatoren Elizabeth Warren, en sentral skikkelse i den progressive delen av Det demokratiske partiet, gir formelt sin støtte til Hillary Clinton i presidentvalgkampen.

Publisert Publisert
  • NTB

Det kunngjorde Warren bare timer etter at president Barack Obama gjorde det samme torsdag. Selv om Warren tradisjonelt er nærmere motkandidaten Bernie Sanders politisk, er det tydelig at hun nå er blant dem som mener at partiet må samle seg bak sin antatte presidentkandidat.

Warren nevnes av mange også som en mulig visepresidentkandidat. Hennes støtte kan være et viktig løft for Clinton i valgkampen utover sommeren og høsten.

Samtidig som Warren varsler sin støtte til Clinton, trapper hun også opp ordkrigen mot den republikanske presidentkandidaten Donald Trump, som over flere uker har rettet kraftig skyts mot Warren i sosiale medier.

Torsdag holdt 66-åringen en tale der hun beskrev Trump som en «høylytt, ufyselig og nærtakende bedrager».

— Trump har aldri risikert noe for noen, og han tjener ingen andre en seg selv. Det er bare én av de mange grunnene til at han aldri kommer til å bli president, sa Warren. (©NTB)

Publisert