36.000 skal ta Boston Marathon tilbake

Boston (NTB-Reuters): Året etter terrorangrepet mot Boston Marathon skal det nest største startfeltet i løpets historie igjen gjøre maratonen til en folkefest.

Publisert: Publisert:
NTB

Søndag var det minneløp for de overlevende og pårørende under Boston Marathon. Tre personer ble drept og over 200 såret i terrorangrepet under fjorårets utgave av maratonklassikeren.

Mandag går den 118. utgaven av løpet av stabelen med over 36.000 deltakere på startstreken. Det er det høyest antall startende siden over 38.000 deltakere møtte opp i 1996. I årets utgave er det blant annet gjort plass til over 5.000 løpere som ble forhindret fra å fullføre 2013-utgaven.

Norske Janicke Ekelberg hadde akkurat fullført løpet da de to bombene gikk av i fjor. Hun var fast bestemt på å dra tilbake i år.

— Det føles veldig bra å dra tilbake. Jeg avslutter et kapittel ved å dra dit igjen, sa Ekelberg til NTB før avreise.

Utenfor løypa er det gjort flere sikkerhetsgrep før årets startskudd går. Det vil blant annet være forbud mot sekker og bager for både løpere og publikum under hele maratonfesten. I forrige uke ble to ryggsekker sprengt i stykker av politiet etter at de ble forlatt ved løypa. (©NTB)

Publisert: