Kulturminister Tessa Jowell sa fredag at skjenkesteder som ikke greier å holde orden på gjestene, vil få en advarsel. Hvis ikke forholdene har bedret seg innen åtte uker, vil vertene på de berørte pubene måtte betale regningen for eventuelle politiutrykninger.Jowell lanserte imidlertid ikke noe forslag om en obligatorisk «ordensavgift» for alle puber, slik ryktene på forhånd ville ha det til. I stedet sa hun at politiet vil få fullmakt til å nekte notoriske bråkmakere adgang til pubene, slik at dette ansvaret ikke faller på eieren.

— Dagens strenge skjenkebestemmelser knaker i sine sammenføyninger. Det er derfor vi vil reformere dem, for å gjøre byer og landsbyer tryggere for folk flest og ikke for å bidra til uhemmet fyll, het det i en erklæring fra Jowell fredag.

Skjenkereglene i Storbritannia stammer fra første verdenskrig, og oppleves av mange som gammeldagse og unødvendig firkantede. Samtidig har leger og alkoholforskere advart om større helseskader og sosiale problemer, når pubene får holde åpent døgnet rundt. (©NTB)