John Cleese som den maniske hotelleieren Basil Fawlty går hjem i de fleste land. Mange utlendinger mener at det er helt greit av britene å gjøre narr av seg selv, men er mindre begeistret for at Fawltys hundsede løpegutt skal være spanjol.Så mens Andrew Sachs spiller Manuel fra spanske Barcelona i originalen, er han blitt til Manuel fra Mexico i utgaven som sendes i Spania. Bortsett fra i nordspanske Baskerland, der han er Manolo fra Italia, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider mandag.

Undersøkelsen bekrefter at Storbritannia fortsatt har en dominerende rolle på det internasjonale markedet for TV-komikk. Men det bør kanskje uroe britene noe at alle favorittseriene er heller gamle, og at nyere serier som «Kontoret» ikke når opp.

Hjemme i Storbritannia har seerne andre oppfatninger om hva som er den beste komikken enn folk i andre land. De setter den klassiske serien «Only Fools and Horses», med David «Jack Frost» og «Pop Larkin» Jason i hovedrollen, aller høyest på komilisten. (©NTB)