I hele fem timer kunne det høres salver fra maskingevær og smell fra granater ved boligblokka. Deretter erklærte russerne seier og kunngjorde at alle de sju opprørerne var drept, blant dem to kvinner.Politiet mener at de sju tilhørte en ytterliggående islamistisk gruppe kalt Jarmuk. Ifølge nyhetsbyrået Itar-Tass ble både gruppens leder, Muslim Atajev, og hans kone drept.

Jarmuk blir beskyldt for å ha drept fire statsansatte og stjålet store mengder våpen under et angrep på et føderalt kontor for narkotikabekjempelse i delrepublikkens hovedstad Nalsjik 14. desember.

Russiske myndigheter skal ha forsøkt å få opprørerne til å overgi seg, men da de nektet, begynte om lag 300 sikkerhetsfolk å forberede et stormangrep. Natt til torsdag ble alle de andre beboerne i blokka evakuert samtidig som det ble utplassert snikskyttere. Deretter ble vann-, gass— og strømforsyningene stengt. Russiske kommandosoldater tvang seg så inn i bygningen.

I en e-post, som torsdag ble lagt ut på et nettsted for tsjetsjenske opprørere (kavkazcenter.com) varslet opprørerne at de heller ville dø enn å overgi seg. (©NTB)