Vi har delt ut tepper og dyner til alle familiene i leiren. Sko og klær er underveis, sier talskvinne for FNs høykommissær for flyktninger, Maki Shinohara.De ti barna døde da temperaturene sank til 15 minusgrader i flyktningleiren Spin Boldak sørøst i Afghanistan ved den pakistanske grensen.

Familiene til de døde barna forteller at de ikke hadde vært syke kvelden før de døde, og at de simpelthen omkom av kulden, sier en helsekonsulent BBC har snakket med.

Mer enn 3.000 flyktninger i eget land bor i leiren under svært vanskelige forhold. Mange afghanske barn er svake og underernærte og bukker lett under for ekstra påkjenninger.

Mange velger å gå igjennom den tøffe vinteren i leirene i stedet for å reise tilbake til usikre leveforhold inne i landet.

Nødhjelpsforsyningene bør kunne beskytte flyktningene mot en ny kuldeperiode. Det er sjelden med temperaturer under minus i dette området, sier FN-talskvinnen.

Afghanistan har rundt 700.000 mennesker som er flyktninger i eget land. 400.000 av dem bor i leirer ved den pakistanske grensen sør i Afghanistan.