Castro: - Paven gjør meg til katolikk

Roma (NTB-Reuters-DPA): Cubas president Raúl Castro sier han liker pave Frans så godt at han kan komme til å konvertere tilbake til katolisismen.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Jeg har lest alle pavens taler. Hvis paven fortsetter å snakke på denne måten, kommer jeg før eller senere til å begynne å be igjen og atter slutte meg til den katolske kirken. Jeg tuller ikke, sa kommunistlederen under en pressekonferanse i Roma søndag.

Castro besøkte tidligere på dagen Vatikanstaten for å takke paven personlig for hans bidrag til å bryte isfronten mellom USA og Cuba.

De to latinamerikanerne snakket sammen i nesten en time, noe som er uvanlig lenge for et pavemøte. Det er i det hele tatt ytterst sjelden at paven har audiens på søndager, men Frans gjorde et unntak da Castro spurte om han kunne ta turen innom Roma på vei hjem fra Moskva.

Castro ønsket nemlig å takke Frans for Vatikanets mekling mellom USA og Cuba. Vatikanet understreket på forhånd at det ikke dreide seg om et statsbesøk og at samtalene skulle være «ytterst private».

Den argentinske paven Frans skal besøke Cuba og Castro i september, før han setter kursen mot USA. Da de to åpnet dørene for fotografene mot slutten av møtet, sa paven til presidenten at de to var nødt til å samarbeide for å bekjempe fattigdom verden over. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.