Pakistan: Haqqani-nettverket nesten utradert

Islamabad (NTB-AFP): Det Taliban-tilknyttede Haqqani-nettverket i det nordvestlige stammeområdet i Pakistan er nesten utradert av militære offensiver, sier den utenrikspolitiske rådgiveren til Pakistans statsminister.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

USA mener at Haqqani-nettverket står bak noen av de blodigste angrepene på afghanske og utenlandske styrker i Afghanistan, inkludert et bombeangrep i en amerikansk forlegning i 2009 som kostet sju CIA-agenter livet.

På en pressekonferanse i Islamabad sammen med den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier mandag sa rådgiveren Sartaj Aziz at mesteparten av nettverket var utradert i en militæroperasjon i Nord-Waziristan som startet i juli.

— Infrastrukturen til Haqqani i Nord-Waziristan, blant annet fabrikker for eksplosiver og andre anlegg blant annet for kommunikasjoner, er ødelagt, sa han.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Susan Rice gjorde det under et besøk i Islamabad søndag helt klart for pakistanske myndigheter at angrep i Afghanistan fra baser i Pakistan er fullstendig uakseptabelt.

Amerikansk militærhjelp til Pakistan for hundrevis av millioner av dollar er avhengig av at Pakistan iverksetter effektive tiltak mot Haqqani, sier hun. (©NTB)

Publisert: