Kanaltunnelen stengt etter fransk protest

Calais (NTB-AFP): Trafikken gjennom tunnelen under Den engelske kanal ble tirsdag innstilt fordi rasende franske ferjemannskaper gikk på skinnene og satte fyr på bildekk.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Under kaoset forsøkte mange av migrantene som er strandet i Calais i håp om å nå Storbritannia, å kjempe seg til en plass på en av de mange lastebilene som sto fast i trafikken.

— Vi er blitt varslet om at demonstranter har fått adgang til togskinnene, noe som betyr at Eurotunnel er nødt til å midlertidig innstille trafikken av sikkerhetsgrunner, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Tunnelen ble åpnet for biltransport tirsdag kveld, men togtrafikken mellom London og Paris gjenopptas først onsdag fordi en del av jernbanen må repareres.

Trafikkaoset startet tirsdag morgen da sjøfolk blokkerte innfartsveiene til den undersjøiske tunnelen mellom Calais i Frankrike og Dover i England. Også adgangen til den franske havna ble sperret, og ferjene måtte omdirigeres.

Noen av de mange tusen ulovlige innvandrerne som har slått leir i Calais og desperat forsøker å krysse Kanalen for å komme seg til Storbritannia, utnyttet kaoset. Flere av dem klatret opp på kjøretøy som sto fast i bilkøen, melder nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.