— Israel har ingen intensjoner om å angripe Syria, og Syria sier bare at landet er klart til å svare på ethvert angrep, så risikoen for en militær konfrontasjon er meget liten, sa visestatsminister Haim Ramon på en pressekonferanse torsdag.Han kommenterte flere oppslag i israelske aviser og andre medier som hevder at Israel er i høyeste beredskap fordi Syria skal ha økt antall soldater og fraktet militært utstyr til grensen. Syria skal også ha innkalt reservestyrker.

Ifølge Jerusalem Post har forsvarsminister Ehud Barak avlyst en reise til Tyskland på grunn av spenningen langs grensen til både Syria og Gaza-stripen.

Regjeringstalsmann Shlomo Dror sier til nyhetsbyrået AFP at Syria har gjennomført manøvrer og gjort andre forberedelser i tilfelle Hizbollah-militsen i Libanon forsøker å hevne drapet på organisasjonens militære leder Imad Mugnieh i Damaskus 12. februar. Hizbollah legger ansvaret for drapet på Israel.

Visestatsminister Ramon sa på pressekonferansen at Israel vil reagere hardt dersom Hizbollah reagerer «for sterkt». (©NTB)