— Vi har bøtelagt politimannen for unødvendig bruk av vold. Maktbruken, blant annet det at han satt oppå Tuftene i seks minutter, står heller ikke i forhold til situasjonen, sier Jan Egil Presthus, sjef for Spesialenheten for politisaker.Kjell Arthur Tuftene er ikke så rent lite gledelig overrasket over at politimannen nå blir ilagt en bot på 5.000 kroner etter hendelsen i Sogndalsdalen for ett år siden.

— Som regel er det politiet som blir trodd i slike saker, derfor overrasket det meg at utfallet ble slik, sier Tuftene til NRK.

Episoden fant sted i mars i fjor, da Tuftene og sønnen hans hadde kjørt snøskuterlass med ved til stølshuset sitt i Sogndalsdalen i Sogn og Fjordane. Da et politihelikopter på jakt etter ulovlig skuterkjøring landet kunne Tuftene dokumentere at han hadde drevet fullt lovlig kjøring.

Men politifolkene lot det ikke bli med det. De lurte på om han hadde tipset andre skuterførere om kontrollen og ba om å få se mobiltelefonen hans. Tuftene nektet og ba om ransakingsordre. Dermed var basketaket i gang. (©NTB)