- Brudeparet så lykkelige ut

Prinsesse Madeleine sa ja til sin Chris O'Neill i Slottskyrkan lørdag. – Ta vare på øyeblikkene, minnet biskop Lars-Göran Lönnermark brudeparet om.

Publisert

Madeleine og Chris O'Neil. Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpix

  • NTB

STOCKHOLM: Tarras-Wahlberg jobbet for kongefamilien fra i 28 år, fra 1976 til 2004. Hun kjenner kongefamilien svært godt og er gjest i bryllupet.

På Drottningholm fikk NTB en prat med henne like før prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill ankom bryllupsfesten sin i båt.

– Vielsen var veldig stemningsfull, en stor høytid. Vakre mennesker og veldig svensk preg. Brudeparet så veldig lykkelige ut, det var veldig rørende, sier hun.

— Har funnet hjem

Stemmen brister når Tarras-Wahlberg, som var informasjonssjef på Slottet siden 1995 og deretter hoffmarskalk for kronprinsesse Victoria i tre år, lar seg intervjue på Madeleines store dag.

– Jeg husker da prinsesse Madeleine ble født. Det er rart å tenke på at hun nå er gift, men mest av alt føler jeg meg så glad på hennes vegne, og for at hun nå har funnet hjem, sier hun.

Nygifte prinsesse Madeleine og Chris O'Neill kysser foran en jublende folkemengde i Stockholm. Det ble både to og tre kyss foran folket før de dro videre. Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Reuters / NTB scanpix

Hun synes det var flott at kronprinsesse Victoria og prins Daniel hadde med seg prinsesse Estelle (1) i vielsen.– Hun var jo som en liten maskot i kirken. Jeg vet hvor glad Madeleine er i henne, så hun satte nok utrolig pris på at Estelle kunne være med. Og den lille jenta oppførte seg fint, selv om hun lagde litt lyd, sier Tarras-Wahlberg, før hun går videre til bryllupsfesten.

Rørt brudgom

Brudgom Chris O'Neill var tydelig rørt da prinsesse Madeleine kom gående opp midtgangen med sin far Kong Carl Gustaf. Han var ikke den eneste i Slottskyrkan som måtte tørke en tåre under seremonien.

Bruden bar en kjole designet av Valentino med et fire meter langt slep.

Saken fortsetter under bildet.

Konglige gjester under prinsesse Madeleine og Christopher O'Neills vielse i Slottskyrkan lørdag. Fra venstre Japans prinsesse Takamado, Luxemburgs prins Guillaume og prinsesse Stéphanie, Norges prinsesse Mette Marit og kronprins Haakon, Danmarks kronprinsessa Marie og kronprins Fredrik, prinsesse Charlene av Monaco. Foto: Jessica Gow / NTB scanpix

Den var av plissert silkeorganza og chantillyblonder. Prinsessen bar også et privat diadem, prydet med appelsinblomstkvister. Buketten besto av ulike hvite roser, samt liljekonvall og myrt fra Sofiero slott.I tillegg til brudens kjole har det også blitt spekulert mye i om Chris ville svare «ja» på engelsk eller svensk i Slottskyrkan. Chris O'Neill svarte «I will», mens Madeleine svarte et klart og tydelig «ja» til om de ville ha hverandre.

Brudgommen lurte til seg et kyss på kinnet til prinsessen før presten erklærte at de nå er mann og hustru.

Da brudeparet gikk ut av kirken, ga de hverandre flere kyss foran en jublende folkemengde.

Nedtonet bryllup

Mange hadde møtt opp for å feire brudeparet i Stockholm, men rammen rundt bryllupet er betydelig tonet ned sammenlignet med kronprinsesse Victoria og Daniels bryllup i 2010. Saken fortsetter under bildet.

Kong Carl Gustaf leier prinsesse Madeleine opp kirkegulvet i Slottskyrkan. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix

Utenfor Slottet og langs kortesjeruten var det mange av spente tilskuere, om enn ikke like mange som for tre år siden. Kortesjeruten er også mye kortere denne gangen. På restaurantene i Gamla Stan er det liv og røre, men flere restauranteiere påpeker at det under vielsen var færre gjester enn vanlig på en lørdag.

Barnekor

Klokken 16 ble det stille i Slottskyrkan hvor det hadde blitt spilt orgelmusikk siden gjestene begynte å ankomme to timer tidligere. Prinsessen gikk opp en midtgang flankert av et barnekor som sang «Götlandsk brudmarsch». Vielsen startet på engelsk før den svenske Roxette-stjernen Marie Fredriksson sang «Ännu doftar kärleken». Etter vielsen sang Peter Jöback til brudeparet.

Kronprinsesse Victoria og brudgommens søster Natascha bidro til seremonien med å lese hver sin bibeltekst.

– Størst er kjærligheten, sa biskop Lars-Göran Lönnermark til brudeparet som holdt hender og ofte smilte til hverandre under seremonien.

– Ta vare på øyeblikkene. Kjærligheten er ikke bare praktfull, tenk også på de små tingene og hvordan dere kan gjøre dagene best mulig for hverandre, sa biskopen.

Etter vielsen drar de brudeparet og gjestene til bryllupsmiddag på Drottningholm.

Publisert