Til tross for en svak oppgang onsdag har den siste uka totalt sett vært negativ på Oslo Børs. Til tross for en svak oppgang onsdag har den siste uka totalt sett vært negativ på Oslo Børs. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Opp og ned igjen på Oslo Børs

Oslo Børs hadde en jevn oppgang fram til lunsjtider onsdag, men derfra gikk det noe nedover igjen. Hovedindeksen endte på 846,80 poeng, opp 0,2 prosent.

Som ofte den siste tiden var hydrogenselskapet Nel mest omsatt, og aksjen falt 2,6 prosent. Den siste måneden har den falt over 15 prosent, men ser vi utviklingen fra årsskiftet, er verdien nesten doblet.

Blant de andre store selskapene var utviklingen blandet. Equinor og DNB falt henholdsvis 0,8 og 0,3 prosent, mens Mowi (+0,9), Yara International (+0,1) og Tomra (+3,5) bidro til oppgangen i hovedindeksen.

Den største vinneren blant selskapene med en viss omsetning var Aker Solutions, som steg 5,8 prosent. Også Adevinta (+4,9) og Europris (+4,4) var blant dem som hadde en god børsdag.

Shippingsektoren hadde en samlet oppgang på 0,3 prosent onsdag, mens energi og sjømat falt henholdsvis 0,9 og 1,5 prosent.

Også ellers i Europa var stemningen positiv. I London steg FTSE 100-indeksen 1,5 prosent, mens CAC 40 i Paris og DAX 30 i Frankfurt hadde en oppgang på henholdsvis 1 og 0,8 prosent.

Prisen på nordsjøolje steg en del rundt børsens stengetid onsdag. Ved 17-tiden ble den omsatt for 42,30 dollar fatet, opp 1,3 prosent fra nattens nivå.