KRISTIANSAND: — Vi ser veldig positivt på oppkjøpet. Vi har vært i en sterk vekst, men som et lite selskap er det begrenset hva vi kan få til. Det at vi nå går sammen med Sense gir oss en styrke, siden vi har kunnskap på forskjellige områder, sier Ole Steinar Sørensen, administrerende direktør i Wellquip i Kristiansand.

Bedriften med 25 ansatte holder til på Støodden industriområde ved Korsvikfjorden, rett over vannet for de to store innen boreteknologi på Sørlandet.

Wellquips hovedprodukt er en rørskjøtemaskin som skrur sammen rørene i borestrengen på oljerigger. Denne er utviklet av gründer Per A. Vatne som per i dag kontrollerer 14,7 prosent av Wellquip.

— I tillegg har vi levert en nesten komplett rørhåndteringspakke til ”Viking Driller,” en gammel rigg bygges opp igjen i USA, forteller Sørensen.

— Den videre veksten vår avhenger at vi har en stor eier i ryggen, sånn sett er dette riktig tidspunkt å gjøre det på, mener Sørense, som er godt fornøyd med å bli kjøpt opp for 90 millioner.

— Firmaet flyttet ned fra Eiken i fjor sommer, da var de to stykker. Det er ikke så verst å bli solgt for 90 millioner etter ett år. Vi føler vi har vært flinke, sier Sørensen.

En av hovedpoengene som Sørensen trekker frem med oppkjøpet er at Wellquip nå kommer inn i det verdensomspennende salgs- og ettermarkedsnettverket til morselskapet TTS.

— Å få innpass der er en veldig styrke for oss, sier Sørensen.

Wellquip vil bestå som et eget selskap i ett til to år fremover. Det blir foreløpig ikke flytting ut til Sense på Andyøa.

— Der er det helt fult, så vi blir hvor vi er foreløpig, opplyser Sørensen.