Thommessen vil ikke svare på om han noen gang kommer tilbake som nestleder i partiet. — Det er det for tidlig å si noe om, det vil bli en helhetsvurdering, sier han til VG.

RestskattVG skriver at Thommessen bestemte seg for å ta permisjon som nestleder i Vestre etter samtaler med Venstre-leder Lars Sponheim og generalsekretær Terje Brevik.

Torsdag ble det kjent at Thommessen risikerer underslagstiltale etter han innrømmet å ha brukt 73.557 kroner av morens minnefond til å betale restskatt og andre private regninger.

Venstre-nestlederen sier til flere medier at han mistet oversikt etter hjerneblødningen, og at han siden september i fjor har hatt nok med å komme tilbake til hverdagen, være far og forsøke å holde familien samlet.

Han sier til VG at han velger å ta permisjon fordi pengesaken har fått så store dimensjoner i media.

Vil bruke tidThommessen vil ikke svare på hvor lenge han har tenkt til å ha permisjon.

— Det er litt usikkert. Det kommer an på tilsynets behandlingstid, sier han til VG.

Torsdag ble det kjent at Stiftelsestilsynet åpnet tilsynssak. Lederen av tilsynsrådet Rune Timberlid sa da til Aftenposten.no at tilsynet aldri tidligere har gått inn i en slik sak og at de av den grunn ønsker å gå sakte fram.

Dersom det viser seg at Thommessen virkelig har lånt penger, vil han mest sannsynlig ha brutt stiftelsesloven.

— Hva som vil bli konsekvensen dersom loven er brutt, er det for tidlig å si noe om. Men vi har etter loven adgang til å avsette styremedlemmer, sier Timberlid.

RespektVenstre-leder Lars Sponheim sa torsdag at saken lå utenfor partiet.

Nå begrunner Thommessen permisjonen med hensynet til partiets beste. På spørsmål om det er trist, svarer Thommessen:

— Trist er vel ikke et helt dekkende uttrykk, men det er en sak som krever så vidt stor respekt at det er viktigere å gjøre de riktige tingene enn å tenke på egne følelser eller tristhet.

Frist mandagThommessen tar ikke permisjon fra vervet som bystyrerepresentant i Oslo.

Hvorvidt han kommer tilbake i rikspolitikken er nå et åpent spørsmål.

Overfor Bergens Tidende vil Thommessen ikke svare på om han tar gjenvalg på Venstres landsmøte i april neste år. Thommesen og de andre i partiets sentralstyre har fått frist fra valgkomiteen til mandag 5. november på å svare om de tar gjenvalg. (©NTB)