Dermed kan passasjerer med 23.11-toget fra Oslo og 22.58-toget fra Bergen belage seg på at togreisen går etter ruteplanen — med visse justeringer.Ved NSB Persontrafikk får NTB opplyst at nattoget fra Oslo til Bergen tirsdag kveld vil være et dagtogsett, og vil følgelig ikke inneholde sovekupeer. Det vil derimot nattoget fra Bergen til Oslo tilby. De to togene vil deretter - dersom Jernbaneverket lykkes i å gjenåpne banen etter målsettingen - møtes på Gol, bytte passasjerer og returnere til utgangspunktet.

— Det er en litt uvanlig løsning, og vi beklager den ulempen dette medfører for våre kunder. Men på denne måten kommer passasjerene fram - og vi sørger for at det finnes et nattogsett i Bergen onsdag kveld, slik at problemet ikke gjentar seg neste dag, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB Persontrafikk til NTB.

Han opplyser at NSB også vil besørge bussberedskap mellom Flå og Gol om det skulle skje at Jernbaneverket likevel ikke lykkes i å gjenåpne toglinjen som planlagt.

Det var nattoget fra Oslo til Bergen som sporet av ved 2.30-tiden natt til mandag etter at det hadde kjørt inn i et steinras. Sammenstøtet førte til at flere av vognene veltet over på siden og at omtrent 70 meter av skinnegangen ble ødelagt. Ingen av de vel 220 passasjerene som var om bord i toget ble alvorlig skadd. (©NTB)