Danskene får trolig lov til å feire bryllup hele natten under koronapandemien, om flertallet på Folketinget får det som de vil. Danskene får trolig lov til å feire bryllup hele natten under koronapandemien, om flertallet på Folketinget får det som de vil. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Danmark: Opposisjonen vil tillate bryllup etter midnatt

Flertallet i det danske Folketinget går imot regjeringens ønske om å lukke for bryllups- og fødselsdagsfester etter klokka 24.00.

Et politisk flertall i den danske nasjonalforsamlingen bestående av Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative, De Radikale, Liberal Alliance og Nye Borgerlige, vil gå imot den sosialdemokratiske mindretallsregjeringens ønske om å stenge arrangement på offentlig sted etter midnatt. Fester i anledning bryllup og fødselsdager som har leid lokaler, vil dermed trolig få muligheten til å holde på lengre enn klokka 24.00.

Politisk talsperson hos Venstre, Sophie Løhde, mener at Folketinget ikke skal blande seg i når en bryllupsfest eller en fødselsdag skal slutte.

– Det er fullstendig ute av proporsjoner at man ikke kan danse brudevals etter midnatt, eller feire sin runde fødselsdag, sier Løhde.