Flere norske millioner til flyktninger i Hellas

Mytilini (NTB): Norge setter av ytterligere 20 millioner kroner til å hjelpe flyktninger i Hellas, opplyser innvandrings— og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

15 millioner kroner går til FNs høykommissær for flyktninger for å bidra med registreringer og arbeidet med asylsøknadsprosessen. 5 millioner kroner skal Kirkens Nødhjelp bruke for å bedre vann— og sanitærforholdene og matsikkerheten for flyktningene. Pengene tas fra nødhjelpsbudsjettet.

— Dette kommer på toppen av innsatsen Norge allerede gjør, som jeg vil si er betydelig, sier Listhaug.

Hun kunngjorde tildelingene etter et besøk bak piggtrådgjerdene i den lukkede flyktningleiren Moria på Lesvos.

— Det er ingen optimal situasjon. Det er vanskelige forhold. Det er klart at disse personene ikke kan sitte bak gjerdet i for lang tid. Det er ikke bra for noen, sier statsråden til journalister som følger henne under besøket i Hellas.

Det er for tiden omkring 3.100 flyktninger og migranter i leiren, som er strengt bevoktet. Flyktningene får ikke forlate leiren mens de venter på å bli registrert og få asylsøknaden behandlet. Ifølge en avtale mellom EU og Tyrkia skal menneskene her sendes tilbake til Tyrkia, men først skal det vurderes om dette er et trygt tredjeland for dem det gjelder. (©NTB) (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.