Nye amerikanske luftangrep i Irak

Sinjar (NTB-DPA-AFP): USA gjennomførte minst fire nye luftangrep i Nord-Irak lørdag kveld.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det opplyser det amerikanske militæret. Flere pansrede kjøretøyer som tilhører opprørsgruppen Den islamske staten (IS), tidligere kjent som ISIL, skal ha blitt rammet i angrepene.

— Amerikanske kampfly og fjernstyrte luftfartøy angrep et av to pansrede personellkjøretøyer som skjøt mot sivile yezidier i nærheten av Sinjar, heter det i en uttalelse fra den amerikanske sentralkommandoen.

Flere titusen mennesker har flyktet ut i fjellene utenfor Sinjar etter at IS erobret byen. Mange av flyktningene bekjenner seg til yezidismen, en lokal religion med røtter som strekker seg flere tusen år tilbake. Der er også kristne blant flyktningene i Sinjar-fjellene.

Ifølge lokale kilder har de islamske ekstremistene i IS truet med å drepe flere hundre yezidi-familier hvis de ikke konverterer til islam. USAs president Barack Obama har iverksatt luftangrepene i Nord-Irak delvis for å avverge et folkemord på yezidiene.

Amerikanske fly ble også brukt til å frakte forsyninger med mat og vann til flyktningene i Sinjar-fjellene lørdag, ifølge USAs forsvarsdepartement. De første amerikanske angrepene mot IS-opprørerne i Nord-Irak fant sted fredag. (©NTB)

Publisert: