I tillegg til stiftelsen er et utenlandsk fond aktuelle som kjøpere, ifølge nettavisen, som siterer flere uavhengige, anonyme kilder med kjennskap til prosessen.

DNB-stiftelsen forvalter en kapital på 20 milliarder kroner og deler hvert år ut mange millioner kroner til ulike kunst— og kulturformål. Ifølge nettavisen vurderer stiftelsen nå å bruke mellom 1 og 2 milliarder kroner på å kjøpe Amedia fra Telenor, LO og Fritt Ord.

Klassekampen skrev lørdag at Johan H. Andresen og investeringsselskapet Ferd skal ha lagt inn bud på Amedia. Ifølge Medier 24 stemmer ikke dette.

«Uansett om Ferd er med i en prosess eller ikke, så kan vi nok ikke kommentere dette», skriver styreleder Johan H. Andresen i Ferd i en epost til Klassekampen.

Tidligere i uken bekreftet Polaris Media i Trondheim at selskapet ikke var med i andre budrunde da fristen for å legge inn bud på mediegruppen gikk ut. Heller ikke David Montgomery, som gjennom Edda Media tidligere har eid en rekke av avisene, er med i sluttrunden, bekrefter Truls Velgaard, som var konserndirektør i Edda Media før det ble solgt til A-pressen. Montgomerys investeringsselskap har likevel ikke trukket seg fra salgsprosessen, sier Velgaard. (©NTB)