Brende om Trump: - Utspill som ikke hører hjemme i 21. århundre

Oslo (NTB): Utenriksminister Børge Brende har tidligere vært forsiktig med å uttale seg om Donald Trump, men sier nå at presidentkandidaten har kommet med flere uttalelser som ikke hører hjemme i vår tid.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Mange av uttalelsene han kommer med skaper uro, og det er jo slik at man nesten ikke tror det man hører, sier Børge Brende til NRK.

— Vi har ingen tradisjon i Norge for å gå inn i andre lands valgprosesser, men situasjoner knyttet til noen av disse utspillene til Trump er jo såpass ekstraordinære at jeg har også valgt å ta til motmæle, sier Brende.

Brende viser blant annet til utspillet som i sommer som han sier satte spørsmålstegn ved den kollektive solidariteten i NATO som har vært basis for hele den sikkerhetspolitiske orden som er bygget opp siden andre verdenskrig.

Presidentkandidat Donald Trump har den siste tiden blant annet kommet med utfall mot foreldrene til en amerikansk muslim som ble drept da han tjenestegjorde i den amerikanske styrken i Irak og han har anklaget Barack Obama og Hillary Clinton for å ha grunnlagt IS.

— Det er mange måneder fram til det amerikanske valget. Vi må forholde oss til hva det amerikanske folket bestemmer seg for, men det er utspill knyttet til kvinner og minoriteter som Trump har kommet med, som vi absolutt ikke trenger og som ikke hører hjemme i det 21. århundret, sier Brende videre. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.