Kim: - Nord-Korea har miniatyrisert atomstridshoder

Pyongyang (NTB-Reuters-AFP): Nord-Koreas leder Kim Jong-un hevder landet har laget så små atomstridshoder st de kan plasseres på ballistiske raketter.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Et virkelig avskrekkende middel, sa Kim om atomstridshodene under en inspeksjon av landets atomarbeid, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

— Atomstridshodene er blitt tilpasset til ballistiske raketter ved å miniatyrisere dem. Jo sterkere vår evne til atomangrep blir, jo mer avskrekkende vil vi bli mot aggresjon og atomkrig, sa lederen.

Det er første gang han direkte kommenterer landets påstander om at det har lyktes i å lage miniatyrutgaver av atomstridshoder. Internasjonalt er skepsisen stor til hvorvidt nordkoreanerne faktisk har klart dette.

I forrige uke sa Kim at Nord-Koreas atomvåpen skal være klare til å avfyres når som helst, noe han begrunnet med en økt trussel fra «fiender» som USA og Sør-Korea.

Uttalelsen kom to dager etter at FN vedtok historisk strenge sanksjoner mot Nord-Korea etter Pyongyangs fjerde kjernevåpentest og rakettoppskytingen i januar. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.