Mistenkelig gjenstand ved justisministerens bolig var ufarlig

Politiet undersøkte mandag en mistenkelig gjenstand som var plassert ved justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo. Gjenstanden viste seg å være ufarlig.

Publisert:

Politiet undersøkte mandag kveld en gjenstand ved justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det var ved 19-tiden at politiet fikk melding om funn av en mistenkelig gjenstand utenfor justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) bolig i Oslo.

Politiets bombegruppe ble sendt ut for å undersøke gjenstanden. Rundt en time etter at politiet fikk melding om hendelsen, konkluderte gruppa med at gjenstanden var ufarlig. Statsråden er informert om funnet.

Ifølge Akersposten skal det dreie seg om et langt tøystykke som var festet til familiens bil. Tøystykket ble oppdaget da et familiemedlem kom kjørende hjem med bilen.

Etter det NTB får opplyst, blir det foreløpig ikke noe ytterligere vakthold rundt Waras bolig.

– Det er ikke tatt noen avgjørelse på det. Vi må se hva dette er helt konkret først. Så vil det bli tatt en beslutning når vi vet litt mer, sier vaktleder Roger Hjertø ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Justisdepartementet vil ikke kommentere saken og henviser til politiet for kommentarer.

Natt til 6. desember i fjor tegnet noen et hakekors og skrev ordet «rasist» på huset og bilen til justisministeren. I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på en bil som sto parkert ved huset, noe som ble ansett som et forsøk på å tenne på bilen eller en trussel om det. 17. januar var det et branntilløp i søppelkassen på utsiden av Waras hus.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.