Forlik mellom Strauss-Kahn og stuepiken

New York (NTB-AFP): Dominique Strauss-Kahn har inngått forlik med stuepiken som anklaget den tidligere IMF-sjefen for seksuelle overgrep. Detaljer om forliket er ikke kjent.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over syv år gammel

Partene ble enige om forliket i en domstol i New York mandag. Ifølge dommeren vil detaljene om hva forliket går ut på ikke bli gjort kjent for offentligheten.

For et par uker siden ble det spekulert på om Strauss-Kahn ville betale Nafissatou Diallo et beløp tilsvarende 30 millioner kroner, men det har advokatene hans avvist.

Den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet møtte ikke til rettsmøtet mandag, men ble representert av sine advokater. Diallo møtte personlig opp sammen med sin advokat.

Skandalen rundt Strauss-Kahn begynte da han 14. mai 2011 ble pågrepet om bord i et fly på en flyplass ved New York. Kort tid før hadde han flyktet fra hotellet der Nafissatou Diallo arbeidet som stuepike, og der han angivelig forgrep seg på henne.

I august samme år frafalt påtalemyndigheten den strafferettslige siktelsen mot Strauss-Kahn, under henvisning til at Diallo ikke var pålitelig. Hun gikk imidlertid til sivilt søksmål mot ham. Strauss-Kahn er også anklaget for seksuelle overtramp i hjemlandet Frankrike. (©NTB)

Publisert: