Blant disse er terrorforsker Laila Bokhari, professor Guri Hjeltnes og tidligere politidirektør i København, Hanne Bech Hansen fra Danmark. Dessuten er både Forsvaret og helsevesenet representert. I tillegg til de ni personene som ble gjort kjent på en pressekonferanse fredag, vil kommisjonen bli supplert med ytterligere et medlem, en mann med politi— og beredskapsfaglig kompetanse fra ett av våre nærmeste naboland, ifølge Statsministerens kontor.

Kommisjonen skal gå igjennom beredskapen og hvordan alle nødetatene fungerte etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya 22. juni. I tillegg til lederen, blir det ni andre medlemmer.

Statsminister Jens Stoltenberg fremhever leder Alexandra Bech Gjørvs faglige og personlige integritet og hennes samfunnsengasjement.

— Hun har solid ledererfaring fra ulike miljøer, hun er i stand til å få eksperter fra ulike miljøer til å samarbeide og jobbe mot samme mål. Hun har høy juridisk kompetanse, og HMS-erfaring fra Norsk Hydro, ett av Norges største selskaper. Dette er viktige egenskaper som kommer godt med, sier Stoltenberg. (©NTB)