Steinkjer: Jenta og gutten må nå oppsøke de samme butikkene på nytt, denne gang for å be om unnskyldning.

Politiet tok seg onsdag ettermiddag en alvorsprat med barna. Barn kan ikke dømmes med fengsel og bøter. Dermed må barna i stedet oppsøke de samme butikkene som de svindlet, men denne gangen for å be om unnskyldning samt betale tilbake pengene, melder NRK.

Det var like etter klokken 19 mandag at politiet fikk melding om en ung gutt som hadde vært innom Rema 1000 og vekslet inn det som viste seg å være seks falske femtilapper. Omtrent samtidig var en ung jente innom Bunnpris og handlet med to falske femtilapper.

– Først etter at jenta hadde forlatt butikken oppdaget vi at sedlene var tykkere enn vanlig og at stripa på sedlene var tegnet på, men det var uansett en god forfalskning, sier Siv Merete Røsvik, en av dem som satt i kassen mandag kveld, til Trønder-Avisa.

Ved 22-tiden mandag fikk politiet også melding fra McDonald’s om at det ble oppdaget en falsk femtilapp ved opptelling av kassa. Også tirsdag ble det brukt en falsk seddel i en butikk i Steinkjer sentrum.

– Det var slett ingen dårlig kopi. Det er klart man så forskjell når man la de falske lappene ved siden av de ekte, men i forbifarten var det fort gjort å ta feil, sier stasjonssjef Tor Fossum ved Steinkjer politistasjon til NTB.