Erna Solberg sier til Aftenposten at Sundtoft har stått på for klimaet og gjort en god jobb, særlig med tanke på at det er flere statsråder i regjeringen som ikke er så veldig opptatt av klimasaken. Solberg mener Sundtoft har æren for at hennes regjering gjør betydelig mer på klimaområdet enn tidligere regjeringer.

— Den objektive vurderingen er at vi gjør betydelig mer enn tidligere regjeringer. Vi styrker jernbanesatsingen betydelig, vi forserer Fornebubanen og vi sørger for 50 prosent statlig bidrag til store samferdselstiltak. Tine har stått på for dette. Og så er det klart tøffere å stå på for klima i en regjering hvor noen ikke er så opptatt av det, for å si det sånn, sier Solberg.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) kom best ut med den eneste sekseren på Aftenpostens karakterkort for de blå statsrådene i onsdagens avis. Partilederne Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) fikk hver sin femmer, mens miljøminister Tine Sundtoft (H) havnet på bunnen og var den eneste som fikk karakteren to. (©NTB)