Chaudhry vil ha minoriteter i SV-ledelsen

Oslo (NTB): Tidligere stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry ønsker seg en nestleder med innvandrerbakgrunn i SV.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Etter at SV-nestleder Inga Marte Thorkildsen sa nei til gjenvalg, leter partiet nå etter en ny nestleder. Nå har Akhtar Chaudhry sendt brev til valgkomiteen i SV der han ber om at partiet skal ha minst én nestleder eller partisekretær med etnisk minoritetsbakgrunn, skriver Dagsavisen.

— En Fatima som nestleder eller partisekretær kunne styrket oppslutningen vår. SV har lenge hatt et sterkt engasjement for minoritetene, men har likevel ikke klart å ha en fargerik toppledelse, sier Akhtar Chaudhry.

Den tidligere stortingsrepresentanten mener det er viktig for SV - som et parti som setter integrering og kjemper minoritetenes sak - at de også gjenspeiler det flerkulturelle samfunnet når det gjelder tillitsverv i partiet.

— Strategisk ville det vært lurt å ha minst én i ledelsen med minoritetsbakgrunn. 14,9 prosent av befolkningen har innvandrerbakgrunn i Norge. Det er en stor velgergruppe, som vi må ta på alvor. Partiet vil kunne tjene på dette og tiden er inne for å gjøre dette nå, sier han.

Chaudhry har sagt nei til gjenvalg i SVs landsstyre for å konsentrere seg om studier og en stilling som seniorrådgiver på Politihøyskolen. Her jobber han for å rekruttere etniske minoriteter til politiet. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.