Savnet nordmann funnet i Danmark etter ni år

København (NTB): En nordmann som har vært savnet i ni år, ble fredag funnet i Fredericia på Jylland i Danmark.

Publisert:

Mannen skal ha oppholdt seg her i et par uker. Foto: DanmarkC TV

  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

Politiet fant den 44 år gamle mannen da han forsynte seg fra en matkonteiner utenfor et hotell i byen. Da de sjekket mannens identitet, løste politiet samtidig en ni år gammel etterlysningssak.

Mannen har nemlig vært savnet i Norge siden 2005, og han har oppholdt seg i et skogsområde ved Fredericia de siste ukene.

Mannen var ikke etterlyst for noe kriminelt, men etterlyst fordi familien hans ikke hadde hørt fra ham de siste årene. Det opplyser dansk politi til Fredericia Avisen.

– Etter at vi tok opplysninger på mannen, viste det seg at han er etterlyst. Ikke for noe kriminelt, men fordi hans familie ikke har sett eller hørt fra ham siden 2005, sier vaktsjef Henrik Dam fra Sydøstjyllands Politi til Fredericia Avisen.

Det danske politiet satt mannen på fergen fra Hirtshals til Kristiansand på lørdag, og senere på kvelden skal han ha blitt gjenforent med familien.

— Han har ikke sagt noe om hvorfor han forsvant eller hvor han har vært, sier vaktsjef Henrik Dam til Aftenposten.

- Hva var tilstanden til mannen?

— Han var i fin form, sier Dam.

Politiet i Sydøstjylland opplyser til Aftenposten at mannen bodde fire uker i skogen utenfor Fredericia.

TV2 har vært i kontakt med det norske politidistriktet som mannen sogner til. De sier at de har kjennskap til at det er funnet en mann som skal ha oppholdt seg i Danmark i flere år, men TV2.no skriver at det er uklart om han faktisk har vært borte helt siden 2005.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.