Dårlig sommer, gode tall

Gode tall tross dårlig sommer. Hennig-Olsen Is gjorde det godt i 2007.

Publisert: Publisert:

SElGER GODT: Til tross for en dårlig sommer i fjor er administrerende direktør Paal Hennig-Olsen i Hennig-Olsen Is AS i Kristiansand godt fornøyd med resultatet. Foto: Christian Nørstebø

  • RUNE ØIDNE REINERTSEN
Denne artikkelen er over 12 år gammel

KRISTIANSAND: – Den dårlige sommeren tatt i betraktning må vi si oss rimelig fornøyd, sier administrerende direktør Paal Hennig-Olsen i Hennig-Olsen Is AS.

Konsernregnskapet, som også omfatter eiendomsdelen av iskremvirksomheten, viser noen kroner under 600 millioner kroner i omsetning for 2007 – fem prosent over året før. Og faktisk klarte bedriften å knipe litt på marginene, slik at bunnlinjen endte på småpent nivå.

Utvider

– Det hører med til historien at vi er inne i en investeringsperiode, delvis finansiert over driften. Det vil bidra til bedre lønnsomhet fremover, fremholder Paal Hennig-Olsen. Han nevner tallet 150 millioner kroner; så mye legges ned i utvidelser og forbedringer over noen år.

Hennig-Olsen Is AS hadde 366 årsverk i fjor. På sommeren, når produksjonen går for fullt, er over 400 mennesker i sving bak maskiner og lastebilratt.

– Å få tak i gode folk, både til ordinær produksjon og faglærte mekanikere og linjeledere, er blitt en utfordring, fastslår 3. generasjon til å lede virksomheten. På spørsmålet om hvor mange nasjonaliteter som nå er representert blant de ansatte, repliserer han «over 30.»

Stadig friere

Paal Hennig-Olsens far, Otto Hennig-Olsen, sitter fremdeles på de tre kontrollerende a-aksjene, mens Paal og brødrene Espen og Martin har delt b-aksjene likelig seg imellom.

– Ingen planer om å selge familiebedriften?

– Vi har stadig friere og snakker litt om det av og til, men samtalen glir raskt inn på smaken på en ny type iskrem. Vi fortsetter som før.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.