PARIS: Fransk politi arresterte i ettermiddag en mann i Bougival utenfor Paris. Han er mistenkt for drapet på den 19 år gamle svenske studenten Susanna Zetterberg.

— Dødsdrosjen? spør søndagsavisen Le Journal du Dimanche på sin nettside i kveld. Den forteller hele den tragiske historien til Susanna Zetterberg, 19 år, som studerte fransk i Paris, til Aftenposten.no .

Saken har rystet hele Sverige og skremt alle unge svenske kvinner i Paris.

Funnet drept i skog

Susanna ble funnet myrdet forrige lørdag i en skog i Chantilly utenfor Paris. Liket hadde flere knivstikk og var skutt fire ganger i hodet. Det var delvis brent og bar tydelige spor etter vold.

Mannen, trolig drosjesjåfør, ble satt i varetekt i 16-tiden i dag. Han er foreløpig siktet for innblanding i mordet. Ifølge franske og svenske nyhetsbyråer er mannen drosjesjåfør. Kriminalbrigaden i Paris (fransk Kripos) sier de har sikret DNA-spor i saken. Mannen ble sett "grave noe opp" i en skog utenfor Paris.

Den "livsglade, smilende jenta" ga det siste livstegnet etter å ha vært på nattklubben "Scala" i Paris natt til lørdag. Hun sendte en SMS til en venninne og sa hun "satt i en drosje, men at den virket rar".

Advarte svenske kvinner

40 politimenn fra Kriminalbrigaden har jobbet på spreng med saken. Særlig etter at den ble sett i sammenheng med en annen sak, også om en ikke navngitt svensk jente i Paris i februar. Hun ble voldtatt, men overlevde. Hun har forklart politiet at det også skal ha vært en drosjesjåfør.

Etter dette gikk Sveriges ambassadør i Paris ut og advarte unge jenter å gå ut sent om kvelden. Franske medier slo stort opp jakten på drosjesjåføren som var ute etter svenske ofre, selv om politiet ikke ville slå fast helt og holdent at det dreiet seg om samme mann. De ville ikke skape en psykose.

Men i begge tilfelle var åstedet nær en skog, og politiet fikk inntrykk av at den som gravde henne ned "var kjent der".

Det beste sporet kom fra videoer tatt i bankboks nær stedet Susanna ble funnet. Der hadde morderen forsøkt å ta ut penger med hennes Visakort.

Den mistenkte personen har ikke tilstått, men sitter nå i avhør i Kriminalbrigadens berømte lokaler i 36, Quai des Orfèvres i Paris.

(Aftenposten / Fædrelandsvennen)