OSLO: helgen mottok Galaas det triste budskapet om at TV-personligheten Knut Bjørnsen var gått bort i en alder av 76 år.

Se bilder fra Bjørnsens liv

Hun fikk selv oppleve Bjørnsen gjennom tre programmer «Kvitt eller dobbelt» i 1989. — Knut Bjørnsen var en generøs og varm person, som var opptatt av at alle hadde det bra rundt seg. I forkant av sendingene var han veldig flink til å prate med deltakerne og roe dem ned, forteller hun til Aftenposten.no.

- Utstrålte varme

Etter tre programmer klarte Galaas å vinne 48.000 kroner i temaet «Tatt av vinden». Og selv om deltakerne i programmet satt nervøse på bakrommet og ventet på å slippe til, var det alltid godt å møte Bjørnsen før de skulle i ilden.

— Han tok oss i hånda og utstrålte en utrolig ro. Man merket at nervøsiteten forsvant, sier hun.

Selv om programmet var i 1989, har hun holdt kontakten med Bjørnsen.

— Han var en veldig hyggelig mann, sier hun.

Trist

Galaas synes det er veldig trist å motta budskapet om at han er død.

— Selv om det alltid er trist å motta et dødsbudskap, vil det ta ekstra tid å bearbeide budskapet om Knut Bjørnsens bortgang, sier Galaas.

Norgesmester på skøyter

Bjørnsen er blant annet kjent som skøytekommentator og programleder for «Kvitt eller dobbelt».

Bjørnsen arbeidet i en årrekke i statskanalen, fra 1961 til 1991. Han var mest kjent som sportskommentator, med skøyter og friidrett som spesialområder, skriver NRK.

Han var også aktiv idrettsutøver og ble norgesmester på skøyter for junior på Hamar i 1951. Da konkurrerte han blant annet med Knut «Kupper'n» Johannesen.

Dyktig

Til NRK sier skøytelegenden at han har hatt mye glede sammen med Knut Bjørnsen.

Mangeårig makker i kommentatorbua, Per Jorsett, hadde sin første jobb med Bjørnsen allerede i 1961. Da var det EM i Helsingfors.

— Han var en av de dyktigste NRK har hatt noen gang. Særlig hans skøytereportasjer var unike - det var jo hans egen gren, sier Per Jorsett til NRK etter sin venns bortgang.

Men det var ikke bare på den sportslige arena at Bjørnsen gjorde seg bemerket. Også i underholdningsavdelingen var han et fast innslag i en årrekke.

Reklame

Han var programleder for Kvitt eller Dobbelt fra 1966 til 1996, og var også programleder for spørreprogrammet Avspark som gikk i 1970. Etter sin karriere i NRK gikk han over til TV3, der Bjørnsen var programleder for programmene Lykkehjulet og Ønskebrønnen.

I en periode var han også innom TV Shop, der han fikk det mindre velklangende tilnavnet «Gryte-Knut.»

På slutten av 60-tallet ble han også kjent for reklame for vaskemidler.

Allsidig

Bjørnsen ble født i Oslo 26. juli 1932, og startet sin journalistiske karriere så tidlig som i 1953 i Verdens Gang, skriver Store Norske leksikon.

Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas sier til NRK at Bjørnsen hadde et allsidig reportoar og at han vil bli husket best som både sportskommentator, leder for Kvitt eller Dobbelt, og som kommentator i dans.

Arne Scheie kaller Bjørnsen en av pillarene i NRKs historie.

Se bilder fra Bjørnsens liv