Nord-Korea skal ha fyrt av nye raketter

Seoul (NTB-AP): Nord-Korea har avfyrt tre ballistiske raketter fra østkysten av landet, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Rakettene skal ha blitt sendt ut over havet, og hendelsen blir tolket som et forsøk på å vise muskler i forbindelse med G20-toppmøtet i Hangzhou i Kina. Oppskytingen ble gjennomført kort tid etter at Sør-Koreas president Park Geun-hye og Kinas president Xi Jinping hadde gjennomført møter. Kina er nordkoreanernes viktigste økonomiske samarbeidspartner og landets nærmest eneste allierte.

Rakettene ble skutt ut i Japanhavet fra et område som heter Hwangju, ved 5-tiden mandag morgen norsk tid. Det er ikke kjent hvilken type rakett det var som ble skutt, men Sør-Korea planlegger å gjennomføre analyser av hendelsen.

Nord-Korea har sendt opp en rekke ballistiske missiler de siste ukene, og en oppskytning i slutten av august ble fordømt av et samlet sikkerhetsråd i FN med støtte fra Kina.

Oppskytingen i august var en prøveoppskyting av et ballistisk missil fra en ubåt. Raketten fløy om lag 500 kilometer og inn i Japans luftovervåkingssone, noe som skapte sterke reaksjoner både fra japanerne, Sør-Korea og USA. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.