Mann i 40-årene erkjenner dobbeltdrap i Stavanger

En kvinne i 20-årene og en mann i 30-årene er funnet døde i Stavanger. En mann i 40-årene, som skal være kvinnens eksmann, erkjenner å ha drept dem.

Det var den siktede som selv varslet politiet natt til onsdag klokka 2.19. De to ofrene var døde da politiet ankom kort tid etterpå.

Mannen i 40-årene ble avhørt onsdag ettermiddag.

– Siktede erkjenner å ha drept kvinnen og mannen. Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hans forklaring, men jeg kan si at han er villig til å forklare seg, sier Lars Ole Berge, leder for personavsnittet i Sørvest politidistrikt.

Syriske asylsøkere

På en pressekonferanse understreket Berge at de involverte ikke er endelig identifisert.

– Men med bakgrunn i opplysninger vi har nå, legger vi til grunn at det er syriske asylsøkere, sier han.

– Opplysninger politiet har nå, tyder på at det har vært en langvarig relasjon mellom den avdøde kvinnen og siktede. Når det kommer til den avdøde mannens kobling til de andre, er dette noe vi må komme tilbake til, men ting kan også tyde på at han har hatt en relasjon til de som har vært involvert, sier avsnittslederen.

– Ekskone og ny kjæreste

Ifølge Stavanger Aftenblad skal de døde være den drapssiktedes ekskone og hennes nye kjæreste. Avisa kjenner til at politiet holder sjalusi som et mulig motiv, men politiet har ikke bekreftet dette.

Aftenbladet har opplysninger om at det skal ha blitt brukt kniv og får opplyst fra politiet at det dreier seg om en spiss gjenstand.

Den siktede skal framstilles for varetektsfengsling torsdag ettermiddag klokka 13.30. Han har fått oppnevnt Odd Rune Torstrup som forsvarer.

Folk som har tips i saken, bes kontakt politiet på epost tips-rogaland@politiet.no eller telefon 02800.