Wizz Air-sjef József Váradi kom med nyheten under et digitalt pressemøte torsdag. Han fortalte at forhåndsbestillinger av billetter på rutene de allerede har varslet, har gått bedre enn ventet, og at de derfor åpner flere.

Nå vil selskapet også fly daglig mellom følgende norske byer:

Trondheim – Stavanger

Trondheim – Bodø

Tromsø – Bodø

Oslo – Ålesund

Oslo – Bodø

I tillegg vil selskapet fly mellom Tromsø og Stavanger tre ganger i uken.

Wizz Air har tidligere kunngjort at de starter opp med daglige flyginger mellom Oslo og Bergen, Oslo og Trondheim og Oslo og Tromsø fra 5. november.

Boikott

Selskapet fått krass kritikk for sine holdninger til fagforeninger, blant annet etter at Varadi uttalte at de var et fagforeningsfritt selskap i forbindelse med etableringen i Norge.

Flere fagforeninger har gått inn for boikott, og statsminister Erna Solberg (H) er blant dem som har sagt at hun ikke vil fly med selskapet.

– Jeg respekterer hennes syn fullt. Jeg håper at hun ombestemmer seg når hun forstår effekten av Wizz Air og verdiene vi tar med oss til landet, sa Váradi under pressekonferansen.

– Ikke min avgjørelse

Han avviste at de nekter ansatte å fagorganisere seg, men sa at dette er opp til de ansatte selv.

– Det er ikke min avgjørelse. Det er en avgjørelse som må tas av folkene i selskapet og ikke av folk utenfor, sa han.

Han avviste også at selskapet har skviset ut folk som har organisert seg i andre land.

Wizz Air har hatt utenlandsruter fra Norge i flere år og flyr i dag fra utlandet til ni norske flyplasser, men det er først nå de begynner å fly mellom norske byer. I 2019 var Wizz Air det femte største flyselskapet hos Avinor med over 1 million reisende.