Breiviks krav om prøveløslatelse for retten

Siste dag og prosedyrer i saken om terrordømte Anders Behring Breiviks krav om prøveløslatelse gjennomføres i Telemark tingrett. Rettsbehandlingen har pågått siden tirsdag.

Prinsesse Ingrid Alexandra besøker de tre statsmakter

Prinsessen besøker Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor i forbindelse med at hun fyller 18 år på fredag og dermed blir myndig. Hun skal orienteres om arbeidet til de tre statsmaktene av henholdsvis stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap), høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øi og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Møte om Ukraina i Berlin

Utsendinger fra USA, Frankrike, Tyskland og Storbritannia møtes i Berlin for å diskutere faren for en russisk invasjon av Ukraina. Den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken reiser direkte fra Kiev til møtet.

Rentebeslutning

Norges Bank offentliggjør sin rentebeslutning. Det er ifølge økonomene ventet at styringsrenta på 0,5 prosent holdes uendret.

Strømdemonstrasjoner flere steder i landet

I Kristiansand, Arendal, Stavanger, Bergen, Harstad og utenfor Stortinget blir det arrangert demonstrasjoner mot de høye strømprisene. I Oslo vil blant annet leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum og Stein Lier-Hansen fra Norsk Industri holde taler.

Ny rettssak etter George Floyd-drapet

En føderal rettssak mot tre tidligere politibetjenter som deltok i pågripelsen av George Floyd i Minneapolis i 2020 og som endte med at han døde. Tou Thao, J. Kueng og Thomas Lane er tiltalt for å ha brutt Floyds grunnlovsfestede rettigheter.