Telenors styreleder kalles inn på teppet

Oslo (NTB-Dag Kjørholt/Steinar Rostad Breivik): Næringsminister Monica Mæland (H) ber den fungerende styrelederen i Telenor om å redegjøre for hva som skjedde med kjønnsfordelingen i sluttrunden i ansettelsen av ny konsernsjef.

Publisert
  • NTB

— Det er alvorlig hvis det viser seg at ingen kvinner var med i sluttrunden av prosessen fram mot å finne ny konsernsjef, uttalte statsråden til NTB tirsdag.

Til VG sier hun at hun kommer til å kalle fungerende styreleder Frank Dangeard i Telenor inn på teppet for å få vite hva som skjedde i kulissene da Sigve Brekke fikk toppjobben tidligere i år.

— Det har dukket opp opplysninger gjennom VG nå som setter spørsmålstegn ved den prosessen. Så det jeg har gjort er at vi inviterer fungerende styreleder til en samtale om prosessen, sier Mæland til avisen.

— Styreleder i Telenor må redegjøre for den prosessen de har hatt. Så oppfatter jeg også at styret har sendt ut en pressemelding hvor de tilbakeviser påstandene som er kommet, legger hun til.

Tidligere på dagen uttalte hun at dersom det stemmer at ingen kvinner har vært med i hele prosessen, så er det ikke i tråd med den informasjonen hun har fått underveis fra Telenors styre. (©NTB)

Publisert