Rapporter: - Rimelig maktbruk å skyte 12-åring

Columbus (NTB-AP): To eksterne rapporter renvasker en hvit politimann fra Cleveland i Ohio som skjøt og drepte en 12 år gammel svart gutt i fjor. Gutten hadde et luftvåpen da han ble skutt.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

En tidligere FBI-agent og en statsadvokat fra Denver mener begge at skytingen var en «rimelig maktanvendelse». Den ferske politimannen skjøt 12 år gamle Tamir Rice kort tid etter at han stoppet bak gutten. De to som har undersøkt hendelsen mener den ferske politimannen hadde grunn til å tro at Rice var en alvorlig trussel basert på en nødsamtale som beskrev en mann som viftet med et våpen. 12-åringen hadde en såkalt soft air gun, et luftvåpen som skyter plastkuler.

Den lokale påtalemyndigheten har bestilt de eksterne granskingsrapportene som ble lagt fram lørdag. Det er opp til en jury å avgjøre om det skal tas ut tiltale mot politimannen som skjøt Rice.

— Vi trekker ingen konklusjoner på bakgrunnen av disse rapportene. Innsamlingen av bevismateriale fortsetter, og så skal juryen evaluere det hele, sier aktor Timothy J. McGinty.

Rice-familiens advokat sier rapportene viser at påtalemyndigheten prøver å unndra seg det ansvaret familien krever den må ta.

— De henter inn såkalte eksperter som bistår i hvitvaskingen, mens hele verden har sett videoen av det som skjedde. Hvem skal tale Tamirs sak foran juryen? Det er tydeligvis ikke påtalemyndigheten, sier advokaten. (©NTB)

Publisert: