FNs nødhjelpskontor skriver at angrepene fra søndag ettermiddag til mandag ettermiddag er noen av de tyngste så langt.

Minst 349 palestinere ble drept og 750 såret i dette tidsrommet, ifølge palestinske helsemyndigheter.

– Israel bomber fra lufta, jorda og sjøen i hele Gaza, samt har bakkeoperasjoner. Kampene har tiltatt betydelig, og palestinske grupper fortsetter å skyte raketter mot Israel, skriver FN.

– Helvetesaktig

Lynn Hastings, som er FNs humanitære koordinator for de okkuperte områdene, sier at muligheten til å fortsette å gi nødhjelp til folk i Gaza er ikke-eksisterende.

– Om mulig er et enda mer helvetesaktig scenario i ferd med å utspille seg, et der humanitære operasjoner ikke lenger kan operere, sier Hastings.

Hun legger til at det er leirer uten kapasitet, et helsevesen som står i knestående, mangel på rent vann og dårlige mat- og sanitetsforhold.

– Det er oppskriften på epidemier og en folkehelsekatastrofe, sier Hastings.

– Uakseptabelt

FN legger til at 100 lastebiler med nødhjelp og 69.000 liter drivstoff kom inn til Gaza mandag. Det er bare i Rafah det er mulig å dele ut mat og vann. i Khan Younis like ved har kamphandlingene stanset slikt.

Israel har økt angrepene på Sør-Gaza etter å ha rettet oppmerksomheten dit. Israels hær har opprettet et interaktiv kart der folk skal kunne se hvilke områder som er trygge og ikke, og folk blir stadig bedt om å evakuere.

Israel får sterk kritikk for evakueringsordrene, og FN har gitt beskjed om at også sivile som ikke vil la seg evakuere, er beskyttet.

– Det er uakseptabelt at sivile ikke har noe trygt sted å søke seg til. Med militær beleiring på plass er det nå heller ikke nok humanitær hjelp tilgjengelig, sa president Mirjana Spoljaric i Den internasjonale Røde Kors-komiteen da hun mandag besøkte Gaza.

Angrep ved sykehus

Mandag kveld gikk nettet ned i Gaza. Humanitære organisasjoner advarer mot at det gjør en vanskelig situasjon enda verre.

FN påpeker også at det søndag og mandag var bombeangrep og kamphandlinger ved tre av de fire sykehusene som delvis er i drift nord på Gazastripen, og ved Nasser-sykehuset i sør.

Ifølge Gazas helsedepartement er sykehusene overfylt av lik.

1,8 millioner er internt fordrevet på Gazastripen siden krigen startet etter Hamas-angrepet på Israel.

Siden da er også 246 palestinere, blant dem 65 barn, blitt drept på den okkuperte Vestbredden. Mandag ble tre palestinske menn drept av israelske styrker i Qalqiliya og Qalandiya. 32 palestinere, blant dem fire barn, ble såret, ifølge FN.